Facebook

Jótékonysági hangverseny csángó gyerekek karácsonyi ajándékára

2011.11.22. 15:29 - adomanyplaza

Címkék: koncert jótékonyság

Jótékonysági hangversenyt rendeznek a határon túli magyar kisebbségek megsegítésére, rászoruló csángó gyerekek karácsonyi megajándékozására vasárnap a Budavári Hilton Szálloda báltermében.

A közönség Balázs János, a 2011-es Budapesti Nemzetközi Liszt Zongoraverseny III. helyezettje, Junior Prima-díjas művész zongoraestjét hallgathatja meg. A szervezők fiatal tehetségeket is felkértek közreműködésre: Balogh Eszter énekel, Devich Gergely csellózik, zongorán kísér Alter Katalin és Kovalszki Mária.

A műsorban elhangzik Liszt Ferenc Les Preludes, II. magyar rapszódia és Szerelmi álmok - Cassado átirata csellóra, Kodály Zoltán Fáj a szívem és Mezei dal című műve, Beethoven Holdfény-szonátája, Chopin g-moll balladája és Asz-dúr polonéze.

Az esemény fővédnöke Schmittné Makray Katalin és Mádl Dalma - közölte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium az MTI-vel.

A jegyeket a schmidtagota@hotmail.com e-mail címen rendelhetik meg az érdeklődők. A hangverseny teljes bevételét a határon túli magyar kisebbségek megsegítésére, rászoruló csángó gyerekek karácsonyi megajándékozására fordítják. A jegy ára átutalható a Frater Julianus Alapitvány 11705008-20414742 OTP bankszámlaszámára.

A Frater Julianus Alapítványt Atzél Endre, "a csángók Bandi bácsija", az Antall-kormány egykori főosztályvezetője alapította 20 évvel ezelőtt. A hangversenyt az ő emlékének ajánlják a szervezők.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe:

https://adomanyplaza.blog.hu/api/trackback/id/tr983403665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása