Facebook

Megkezdődtek a XIX. Erdővidéki Közművelődési Napok

2011.11.23. 12:00 - adomanyplaza

Címkék: kultúra program rendezvény

 

Vadásztrófea-kiállítással nyílt meg kedden este a Gaál Mózes Közművelődési Egyesület és a baróti Erdővidék Múzeuma szervezésében a november 26-ig tartó 19. Erdővidéki Közművelődési Napok című székelyföldi rendezvénysorozat. 

Az Erdővidék összesen 13 településén tartanak a napokban kulturális, tudományos és szórakoztató programokat.

Szerdán a baróti Erdővidék Múzeum alapítóiról tartanak előadást, majd Kisbaconban tartanak kiállításmegnyitót, végül a falu kultúrotthonában lép fel a nagybaconi Pászortűz néptánccsoport.

Csütörtökön Nagyajtán és Nagybaconban történelmi, oktatástörténeti és építészeti előadásokat hallgathat a közönség, pénteken pedig zenei programokra is várják az érdeklődőket. Baróton ad koncertet a vajdahunyadi Hunyadi Trió kamarazenei együttes és a csíkszeredai Role zenekar.

Szombaton tudományos ülésszakot tartanak középiskolásoknak, Olaszteleken pedig Az Erdővidék Kultúrájáért-díjat adják át Kósa Bálint olaszteleki metszőművésznek.
Az ünnepi műsorban fellép az olaszteleki Harmónia Kórus, a Vasárnapi Iskola reneszánsz csoportja, Rancz Annamária és a Hunyadi Trió.

A bejegyzés trackback címe:

https://adomanyplaza.blog.hu/api/trackback/id/tr523405650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása