Facebook

Hátrányos helyzetű gyerekeket támogatna a Református Szeretetszolgálat

2011.11.25. 10:59 - adomanyplaza

Címkék: karácsony jótékonyság adomány

Az egyik bevásárlóközpont előtt álló karácsonyfán csepp alakú díszek jelképezik azokat az adományokat, melyekből hátrányos helyzetű gyerekeket támogat majd a Magyar Református Szeretetszolgálat.

A szeretetszolgálat az adventi időszakban adományokat gyűjt hátrányos helyzetű tehetséges gyermekek oktatására. A beérkező adományokat csepp alakú díszek szimbolizálják, melyek az Allee Bevásárlóközpont bejáratánál lévő karácsonyfán gyűlnek. Ilyen díszt tett fel a fára csütörtökön Bölcskei Gusztáv, a Magyarországi Református Egyház (MRE) zsinatának lelkészi elnöke és Wolf Kati énekes - közölte a jótékonyság kommunikációjával foglalkozó cég az MTI-vel.

A kampányhoz a regionális vízművek is csatlakoztak, akik a Siófokon, Kazincbarcikán és Tatabányán felállított karácsonyfán gyűjtik a díszeket, valamint 3000 csepp megvásárlásával anyagilag is hozzájárulnak az adománygyűjtéséhez.

A szegénységből ott lehet kiemelkedni, ahol a jó oktatás, a társadalmi morálra való nevelés megvalósul - idézi az MTI-hez eljuttatott közlemény Bölcskei Gusztáv szavait. Ahogy nő az adomány - melyet országszerte önkéntesek gyűjtenek - úgy gyarapodnak a díszek a Magyar Református Szeretetszolgálat karácsonyfáján.

Egy UNICEF-jelentés szerint Magyarországon a gyermekek 15 százaléka él olyan családban, ahol senkinek sincs munkája. Két éve minden ötödik magyar gyermeket szegénység fenyegetett, amely magasabb, mint a teljes lakosságra vetített szegénységi mutató. A Magyar Református Szeretetszolgálat 2006 óta segít a bajbajutottakon.

Felismerték, hogy a kedvezőtlen környezetben élő és anyagi gondokkal küszködő családok számára egyre nagyobb terhet jelent gyermekeik taníttatása. Mivel esély és támogatás híján tehetségek kallódhatnak el, a szeretetszolgálat ennek megakadályozására adománygyűjtést szervez.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe:

https://adomanyplaza.blog.hu/api/trackback/id/tr663410482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása