Facebook

Jótékonysági koncert a csontvelő-transzplantáción átesett gyerekek segítésére

2011.11.29. 16:20 - adomanyplaza

Címkék: segítség koncert jótékonyság

Csillagh Katalin zongoraművész és a Mendelssohn Kamarazenekar ad koncertet a csontvelő-transzplantáción átesett gyerekek támogatására szerveződött Démétér Alapítvány javára szerdán az Óbudai Társaskörben.

Az esten Felix Mendelssohn-Bartholdy: h-moll vonósszimfónia, d-moll kettősverseny hegedűre, zongorára és vonószenekarra, valamint Carl Nielsen: a-moll szvit vonószenekarra Op.1 hangzik el. A műsor művészeti vezetője Kováts Péter, aki hegedűn is közreműködik - közölte a szervező az MTI-vel.

A Démétér Alapítvány küldetése a csontvelő-transzplantáción áteső gyermekek és családjuk segítése a kezelések előtt, alatt és után. A több hónapos kórházi tartózkodás, a csontvelő megtapadása után a betegek még egy évig nagyfokú immunhiányban szenvednek, ezért életmódjuk speciális: közösségbe, emberek közé nem mehetnek. A fizikai és lelki terhek mellett anyagi nehézségek, a tanulással kapcsolatos problémák, szociális izoláció, a gyermek önértékelésében beálló negatív hatások súlyosbítják a család egyébként is nehéz helyzetét.

Csillagh Katalin, a nemzetközi és hazai sikereket magáénak mondható fiatal zongoraművész ezzel a koncerttel kíván segíteni az alapítványnak. Partnere ezen az estén a több mint huszonöt éves múltra visszatekintő Mendelssohn Kamarazenekar. A Magyarországon és Európa számos hangversenytermében rendszeresen szereplő, széles repertoárral rendelkező együttes nemrégiben kapta meg a rangos Bartók-Pásztory-díjat. Mendelssohn és Nielsen művekből összeállított közös műsoruk igazi zenei csemegét ígér a nézőknek.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe:

https://adomanyplaza.blog.hu/api/trackback/id/tr63421947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása