Facebook

Gyermekcsatornákon mutatják be a Gyermekmentő Szolgálat munkáját

2011.12.01. 14:17 - adomanyplaza

Címkék: kampány film alapítvány

November 30-ától vetítik a Minimax és Megamax csatornákon a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) munkáját bemutató rövidfilmet a Zenével a gyermekekért kampány keretében - értesítette a szervezet az MTI-t közleményében.

A nyolcperces anyag a Gyermekmentő Szolgálat egészségügyi tevékenységét, ezen belül is a Teréz körúti rendelőben folyó terápiás munkát mutatja be a gyermekek számára is érthető és figyelemfelkeltő módon.

A Péterfy Bori & Love Band külön erre az alkalomra készített egy dalt videoklippel kiegészítve, ezt a filmmel párhuzamosan szintén november 30. és december 14. között vetítik a csatornákon.

A kampány keretében hét, gyermekekkel foglakozó alapítvány munkáját mutatták korábban hét ismert együttes dalával kiegészítve. A kifejezetten gyerekeknek készült filmek és dalok záróakkordja az NGYSZ filmje lesz - tájékoztatta az MTI-t a szervezet munkatársa.

A Gyermekmentő Szolgálat 2002 szeptemberében nyitotta meg rendelőjét a Teréz körúton, ahol jelenleg gyermekgyógyászati és gyermekneurológiai szakrendelés folyik elsősorban óvodás és kisiskolás korú, magatartási problémákkal, tanulási zavarokkal küszködő, illetve autista, rászoruló gyermekek részére.

A rendelőben gyógypedagógus, gyógytornász, gyermek-pszichoterapeuta és gyermekneurológus dolgozik. A speciális eszközökkel felszerelt tornateremben, a hazánkban még kevésbé ismert Ayres-terápia alkalmazásával is fejlesztik a gyerekeket. A hatfős rendelőt Büki György gyermekneurológus irányítja.

2010-ben összesen 3802 terápiára, szülői konzultációra és vizsgálatra került sor, míg 2011. október 31-ig ez a szám elérte a 2500-at.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe:

https://adomanyplaza.blog.hu/api/trackback/id/tr823428985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása