Facebook

Bemutatkozik: a Pro Canibus Alapítvány (fotók)

2011.12.14. 16:01 - adomanyplaza

Címkék: segítség állat alapítvány jótékony

Folytatódik blog-sorozatunk az Adományplázához csatlakozó alapítványokról: mai bejegyzésünk a Pro Canibus Alapítvánnyal foglalkozik, melyet Dr. Zöldi Tamás állatorvos alapított a balesetes állatok gyógyítása érdekében. Az alapítvány Facebook oldalának fotói láttán valószínűleg a legtöbb olvasó szíve összeszorul, és sokan megnyugodnak, hogy vannak olyan helyek, ahol ezek a csöppségek jó kezekbe kerülnek.

A 2001-ben létrejött, idén tíz éves alapítvány a Szent Bernát Pestimrei Kisállat-Ambulancia rendelőjében végzi tevékenységének oroszlánrészét, és mára eljutott oda, hogy vidéken is egyre többen tudják: ez az a hely, ahol valóban segítenek a súlyos állapotban lévő (nem egyszer gazdája nélkül érkező) állatokon.

Az ambulanciára behozott - elsősorban - kutyákat és cicákat az alapítvány előbb meggyógyítja, majd gondoskodik elhelyezésükről. Az állatoknak 80 százalékban sikerül gazdit, otthont találni, mert ha valaki érez magában annyit, hogy behozzon egy balesetes állatokat, akkor nagy eséllyel örökbe is fogadja, vagy segít az olykor hosszú procedúrában. (Aki pedig szeretne örökbe fogadni, annak EZEN A LINKEN nyújtanak segítséget - gazdira váró cicusból jelenleg nincs hiány, a cukiság-faktor pedig az egeket ostromolja...)

Az immáron tíz éve tartó lelkiismeretes, kitartó és minden tiszteletet megérdemlő munka miatt a Pro Canibus megítélése rendkívül pozitív: az állatbarátok és állattulajdonosok hisznek abban, amit a szervezetnél csinálnak, és elismerik a fáradozásokat. Aki már kapcsolatba került az alapítvánnyal, az megtapasztalhatta, milyen odaadó munka folyik az ambulancián, és a legtöbben megpróbálnak segíteni.

Sajnos az emberi leleményességre is akad példa: nem egyszer volt rá példa, hogy valaki a saját kedvencét hozta be azzal, hogy az út mentén találta, sőt, örökbe is fogadná, ha sikerült meggyógyítani; mindezt azért, mert sokaknak nincs pénze megfizetni a költséges eljárásokat, műtéteket.

Az alapítvány a fentebb már említett munka mellett rendszeresen megjelenik a helyi iskolákban, ahol előadások tartanak, s rendhagyó órák keretében igyekeznek megismertetni a fiatalokkal a felelős állattartás fogalmát.

A csapat jó kapcsolatot ápol a vasadi menhellyel, ahol a meggyógyított, de még gazdira váró állatokat hosszabb távon is el tudják helyezni; hasonlóan jó a viszony az Állatorvosi Egyetemmel, ahol rengeteget segítenek a Pro Canibusnak akkor, ha bonyolultabb, nagyobb műtétekre van szüksége az alapítványnak, mely idén már 150-nél is több állatot tudott megmenteni.

Reméljük, ez a csodás munka folytatódik, ehhez pedig a TI segítségetekre is szükség van, kedves Olvasók. Segítsétek a Pro Canibust az Adományplázán keresztül, vagy akár adótok 1 százalékával.

PRO CANIBUS adószám: 18241642-1-43

Bankszámlaszám: MNB 10103881-45243400-01000007

 

További fotók:

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://adomanyplaza.blog.hu/api/trackback/id/tr233463319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása