Facebook

Árva ruszin gyerekek látogatnak a magyar Mikuláshoz

2011.12.16. 13:16 - adomanyplaza

Címkék: program karácsony jótékonyság jótékony

A Kárpátaljáról - Munkácsról és Ungvárról - érkeznek szüleiket elvesztett ruszin gyerekek szombaton Nagykarácsonyba, a magyar Mikulás "lakóhelyére".    

A gyerekek egész napot töltenek majd el "Mikulásfalván". Találkoznak  a nagyszakállú ajándékosztóval, majd számos egyéb program mellett bekapcsolódnak a játszóházi programokba, a Zöld Karácsony Óriás társasjátékba, s  megismerkednek a csillagjáró szánt vontató szarvasokkal - mondta el az MTI-nek Kőhalmi Tibor, a Mikulásfalva Nonprofit Kft. kommunikációs vezetője.

A távolról érkezett gyerekeknek bizonyára nagy élményt jelentő látogatást a hátrányos helyzetű ruszin gyerekeket támogató, s a ruszin nyelv és kultúra megismertetését felvállaló Európai Ruszin Integrációért Közhasznú Egyesület (EURIKE) szervezte a Pest megyei ruszin önkormányzattal együttműködve.

A ruszin gyerekek nem az első határon túlról érkezett látogatói a Mikulásnak, akinek már a délvidéki Kórógyról, a felvidéki Madarról és a kárpátaljai Beregszászról is voltak látogatói a november 4-e óta tartó Országos Mikulásfesztivál keretében.

A december 23-ig tartó programsorozat keretében tíz helyszínen, mintegy kétszáz program várta Nagykarácsonyban a magyar Mikuláshoz látogatókat.

Az ajándékosztónak nem sok ideje maradt az idén a pihenésre. Naponta hét, nyolc gyerekcsoportot fogadott, szombat, vasárnaponként pedig egymásnak adták dolgozószobájának kilincsét a szüleikkel érkező apróságok.

Az elmúlt hétvégén köszöntötte a tizenöt ezredik látogatóját, és a "segítői" szerint a mostani hétvégén megdől a tavalyi több mint 16 ezres látogató csúcs is.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe:

https://adomanyplaza.blog.hu/api/trackback/id/tr363468439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása