Facebook

Kirk Douglas és felesége díjat kapott - 75 éves a Los Angeles Misszió

2011.09.24. 13:01 - adomanyplaza

Címkék: segítség díj jótékony rászoruló

Szeptember 21-én a Beverly Hills-i Four Seasons Hotelben ünnepelte 75. születésnapját az amerikai Los Angeles Misszió nevű civil szervezet, melyet még 1936-ban alapítottak a városban élő hajléktalan és elesett nők és férfiak támogatására.

A gálaval ünnepelt születésnap alatt díjat adtak át Anne és Kirk Douglasnek, akik kiemelkedő munkát végeztek a Misszió keretén belül a rászoruló nők számára. Az egyedi díjat a Tiffany tervezte, készítette és adományozta a szervezetnek.

A Los Angeles Misszió 75 évvel ezelőtt még ingyenkonyhaként és keresztény menedékhelyként indult, és leginkább a gazdasági világválság miatt elszegényedett embereknek igyekezett segítő kezet nyújtani. 50 évvel később a Misszió bővíteni és terjeszkedni kezdett, az egyik új épületben kapott helyet az "Anne Douglas Központ Nőknek" is, mely 1992 februárjától segíti a nehéz sorsú hölgyeket.

A Missziónak rengeteg támogatója van Los Angelesben, és a 75. születésnapot megünneplő gálára is számos (híres) adományozó érkezett. A 95 évesen is hihetetlenül fitt Douglasnek és feleségének szinte mindenki gratulálni akart a díj előtt: "Nagyon sok minden miatt lehetek büszke Anne-re, a Központ számára végzett munka csak egy dolog. 57 éve vagyunk házasok, és Anne-től csak azt láttam, hogy segíteni akar, akinek csak tud. Nem állt meg soha." - mondta a négyszer Oscar-díjra jelölt, 1996-ban pedig az Akadémiától tiszteletbeli díjat kapó színész.

Mrs. Douglas hosszú ideje támogatója a rászoruló nőknek, akik majd' húsz éve kérhetnek segítséget a Központtól.

"Nagy megtiszteltetés volt eltölteni ezt a csodás estét Kirkkel és Anne-nel, akik nemcsak a mi barátaink, hanem azoké a több ezer hajléktalan és rászoruló emberé is, akiket eddig a Los Angeles Misszió keretén belül támogattak" - mondta Herb Smith, a Misszió elnöke az est végén. "Mostani számítások szerint minden 6. ember szegénységben él hazánkban, ez pedig 46 millió amerikait jelent. Nők, gyerekek, férfiak. Borzasztó látni ezt a számot, és hatalmas munkával lehet csak leküzdeni az akadályokat. Itt, a Missziónál mi mindent megteszünk, ami csak lehetséges: a hét minden napján ételt osztunk a szegényeknek, immáron 75 éve."

A bejegyzés trackback címe:

https://adomanyplaza.blog.hu/api/trackback/id/tr243252880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása