Facebook

Barack Obama kinevezte Shakirát

2011.10.09. 11:42 - adomanyplaza

Címkék: civil segítség sztár szegény tanácsadó

Az Egyesült Államok elnöke, Barack Obama a világhírű énekest, Shakirát nevezte ki a spanyolajkú oktatási ügyekért felelős tanácsadójának. 

A kolumbiai popsztár, teljes nevén Shakira Isabel Mebarak Ripoll annak köszönheti az elnöki bizottságba történő kinevezését, hogy évek óta komoly és tiszteletre méltó munkát végez a latin-amerikai gyermekek oktatásával kapcsolatban, ráadásul segítette Obama 2008-as kampányát is.

Az énekesnő október 3-án, hétfőn járt a Fehér Házban, ahol először oktatásügyekért felelős kormánytagokkal találkozott, majd értesítették, hogy az elnök "szeretne köszönni neki". Erről a kedves gesztusról derült ki később, hogy Obama valójában munkát ajánl neki, és azt szeretné, ha a spanyolajkú oktatási ügyekért felelős tanácsadó lenne az Elnöki Tanácsadó Testületben.

Shakira a kinevezést "óriási megtiszteltetésnek" nevezte, és elmondta: "Fantasztikus érzés, hogy tapasztalatommal segíthetem a bizottság munkáját. A latin-amerikai fiatalok csoportja az egyik leggyorsabban növekvő csoport a kontinensen, mégis nagyon sokan élnek nyomorúságos körülmények között. 2010-es adatok szerint 6,1 millió fiatal helyzete rendkívül aggasztó, családjuk nagyon szegény."

"Ahogy a saját jótékonysági munkámból is látom, a tanulás az egyetlen kiút a nyomorból. A latino fiatalok aránytalanul nagy számban kénytelenek otthagyni iskolájukat, és esélyük sincs a továbbtanulásra. Ha gazdaságilag a térség szeretne fejlődni, mindenképpen csökkenteni kéne ennek az arányát, és ha sikerült, példaként szolgálhatunk a világnak. Büszke vagyok, hogy ilyen fontos munkát végezhetek."

Shakira egyike annak a négy személynek, akit Obama a héten tanácsadónak nevezett ki. "Alig várom az elkövetkező, munkával töltött hónapokat és éveket."

A bejegyzés trackback címe:

https://adomanyplaza.blog.hu/api/trackback/id/tr733289215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása