Facebook

Adventi adománygyűjtést indított az Ökumenikus Segélyszervezet

2011.11.27. 18:14 - adomanyplaza

Címkék: segítség segély adomány szervezet

Élőképpel, a 1353-as telefonszám megformálásával indította el országos adventi adománygyűjtését a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet vasárnap Budapesten.

A segíteni szándékozók a 1353-as adományvonalon hívásonként 250 forinttal támogathatják az átmeneti otthonokban élő nehéz sorsú családokat december 31-ig - fogalmazott a segélyszervezet elnök-igazgatója vasárnap a sajtó képviselőinek rendezett tájékoztatón a Művészetek Palotájában. Lehel László a segélyszervezet 20 éves jubileumára utalva elmondta, a legnagyobb eredménynek azt tekinti, hogy meg tudták teremteni az adományozók és az elfogadók közösségét: 45 ezer ember áll mögöttük, akiknek szolidaritását és segítségét nap mint nap érezhetik.

Az adománygyűjtéshez elsőként csatlakozott az E.On Hungária Zrt. 15 millió forintos támogatással, a Tesco pedig idén is a pénztárainál elhelyezett 200 forintos adománykártyákkal segíti a szervezet munkáját.

A segélyszervezet Ételt az éhezőknek, otthont az otthontalanoknak, esélyt az esélyteleneknek mottójára utalva Lévai Anikó jószolgálati nagykövet kifejtette: a szervezet mindig "komplex segítségnyújtásban gondolkodik", a hozzá fordulóknak nemcsak pillanatnyi, hanem hosszú távú, átgondolt támaszt kíván nyújtani. Az ország több pontján található családok átmeneti otthonában a lakhatás biztosítása mellett egyebek mellett adósságkezelésben, munkahelykeresésben, szociális és hivatalos ügyek intézésében, a gyerekek tanulási nehézségeinek leküzdésében, képességeik fejlesztésében is segítenek. Ez mind egy cél irányába mutat: esélyt adni az élet mihamarabbi önálló újrakezdéséhez - hangsúlyozta Lévai Anikó, Orbán Viktor miniszterelnök felesége.

Advent első vasárnapján világszerte meggyújtják az első gyertyákat a keresztény templomokban és otthonokban. A segélyszervezet adventi koszorúján az első láng azokat a rászoruló családokat jelképezi, akiknek sokszor nincs mit enniük, fáznak, mert otthontalanok, nincs hová fordulniuk és nem látnak esélyt a méltó életre - fogalmazott a jószolgálati nagykövet. A második láng azokat a segélyszervezeteket és segítő embereket szimbolizálja, akik igyekeznek meghallgatni a kérő szót, észrevenni a szükséget és enyhíteni azt. Szükség van azonban a harmadik lángra is, mely a támogatókat jelképezi, emberek tízezreit, vállalatokat és civileket, akik csatlakoznak az adománygyűjtéshez. Hogy a negyedik gyertya kié, azt mindenkinek hite és meggyőződése szerint kell megfogalmaznia, de ha "gondviselésnek nevezzük, biztosan nem tévedünk nagyot" - tette hozzá.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe:

https://adomanyplaza.blog.hu/api/trackback/id/tr73415916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása