Facebook

A brit szülők iskolában tanulják a gyereknevelést

2011.10.28. 10:55 - adomanyplaza

Címkék: oktatás szülő tanácsadó

Speciális kurzust indít Nagy-Britannia egyik vezető, magánkézben lévő leányiskolája, amely a legalapvetőbb szülői feladatokat tanítaná azoknak, akik szoros napirendjük miatt nem tudnak elegendő időt fordítani gyermekeikre.

A nyugat-londoni Hammersmith negyedben működő St. Paul lányiskolát vezető Clarissa Farr szerint a szülők ezeken a kurzusokon megtanulják kezelni gyermekük stresszét és azt, miképp állítsanak fel bizonyos korlátokat a harmonikus családi élet megteremtéséhez. Fontos pont volt a Farr által vezetett első szemináriumon az, hogy a kamaszok miként maradhatnak biztonságban a brit fővárosban, valamint az, hogy a szülők hogyan kezeljék a fiatalok éjszakai életét.

Az érdeklődő szülőknek félévente hatezer fontot kell befizetnie az intézmény kasszájába (ez 1,3 millió forintnak felel meg), viszont az oktatók szerint a tandíj többszörösen megtérül: napjainkban a szülői szerepkört előzi meg a "legkevesebb felkészülés", és mivel egyre többen dolgoznak munkaidőn is túl, kevés idő jut a gyermekeknek. Az okostelefonok népszerűsége ráadásul a fiataloknál egy "állandóan éber" kultúrát hozott létre, amelyben az emberek egyre kevesebb valódi időt szentelnek a családjuknak.

A St. Paul nyári felmérése szerint a szülőknek majdnem a fele kevesebb mint öt órát tölt együtt hetente a gyermekével, a speciális kurzus ezen téma mellett kitér a zsebpénz, vagy a lefekvés idejt érintő alapvető kérdésekre is.

Farr szerint az állandó időhiánnyal küzdő szülők hajlamosak túlkompenzálni a hosszú távollétek miatti bűntudatokat azáltal, hogy nagyon engedékenyek a gyermekeikkel. "Hiú ábránd azt hinni, hogy felnevelhetünk egy gyereket az iPhone-on keresztül. Ha a gyereknek problémája van, akkor a szüleivel akar beszélni, akiknek meg kell tanulniuk háttérbe szorítani a napirendjüket és rájuk figyelni. Néhány szülő hajlamos mindent megadni a gyermekének, kivéve azokat a határvonalakat, amelyek segíthetnek nekik megtalálni biztonságos helyüket a családban és az iskolában" - mondta.

A szülők szoros napirendjére való tekintettel az intézmény azt tervezi, hogy két évre előre tájékoztatják őket az iskolai rendezvényekről.

A bejegyzés trackback címe:

https://adomanyplaza.blog.hu/api/trackback/id/tr763333530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása