Facebook

Gálaműsor a tehetséges, rászoruló gyermekeknek

2011.11.25. 15:40 - adomanyplaza

Címkék: civil esemény segítség koncert karácsony rendezvény jótékonyság

November 18-án rendezték meg a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban a Messzehangzó Tehetségek Alapítvány Gálaműsorát, ahol a szervezet ismét a tehetséges, de legtöbb esetben hátrányos helyzetű gyermekekre próbálta felhívni a figyelmet.

A szervezők szerint nagyon sok, ma már világhírű magyar (művész), aki visszatér gyermekkora helyszínére (például Kőbányára), láthatja, hogy a tehetséges fiatalok egy része kénytelen a mindennapokat szomorúságban, lemondással és sok küzdelemmel végigélni.

Hiába van meg a képesség és az alázat bennük, az élet néha átírja az erőviszonyokat.

Mindezek ellenére ezek az apróságok, akik tehetségükkel elkápráztatnak minket, képesek nevetni és küzdeni a célokért, amiket maguk elé támasztottak. A negyedik éve működő Alapítvány számára ezért is mindennél fontosabb, hogy segítse őket ebben, és a lehetőségekhez képest támogassa őket.

A 'Messzehangzó' sok nehéz sorsú, sportban vagy művészetben tehetséget mutató kisgyermeket helyezett el a tehetséggondozó programban, és még többnek szeretnének a jövőben lehetőséget adni, hogy megmutathassák tudásukat egymásnak, szüleiknek, pedagógusaiknak és mindazoknak, akik e programok létrejöttéhez anyagilag és szellemileg hozzájárultak.

Az előző hét pénteken megrendezésre került Gálaműsorban egyéni és csoportos produkciókat is láthatott a mintegy százfős hallgatóság, volt próza, vers és székely ballada szavalása, zenés előadás (trombita, oboa, altfurulya, hegedű). A csoportos produkciók is meghatóak és aranyosak voltak: az Alsóerdősori Általános Iskola gyermekkórusának tagjai például karácsonyi dalokat énekeltek, a mozgalmasabb színpadi elemeket szeretők pedig a néptáncosok előadásában gyönyörködhettek.

Bemutatták tudásukat a sport területén sikereket elérő patronáltak is, a megjelentek láthattak szaltózó show-t, tornabemutatókat, birkózást és kick-boxot is, egy kiállítás keretén belül pedig a kiváló kézügyességű gyermekek rajzait is végigámulhattuk.

Az Ösztöndíjak átadását Varnus Xavér, a Magyar Köztásasági Érdemrend Középkeresztjével kitüntetett orgonaművész és zeneszerző adta át tizenhét tehetséges, rászoruló gyermeknek.

A bő kétórás program során megtapasztalhattuk, hogy Magyarország nem szűköldködik a tehetségekben, sajnos sokan vannak azok, akik nem a megfelelő életkörülmények között élnek, mégis, láthatjuk bennük a jövőt és a példát. Reméljük, hallunk még róluk...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://adomanyplaza.blog.hu/api/trackback/id/tr653410602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása